HAYATA DAİR DİPNOTLAR…
Yüreğimi eğitmeyi öğreniyorum... Talep etmemeyi, nefesi derinden alıp-dışa vermemeyi,yürümesini öğreniyorum düşe kalka...canım acısa da belli etmemeyi,gerçekleştirmemeyi öğreniyorum düşlerimi...Geriye itip bastırabilmeyi,
Rüyalarımdaki acıları yaşamamayı,çaresizlikden çare aramayı, gel gitlerden ders almayı, kaderimden isyanları çıkarmayı, hayatdan ders almayı öğreniyorum.
Kaderimdeki son umudu bile ümitle bekliyorum, yaşıyorum hayatı canım dayanmasa bile sonuna kadar sorgulamadan yaşıyorum, keşkelerden kaçıyorum, tüm aşklarımdan uzak duruyorum, belki gelecek ümidiyle beklemiyorum. Hayatımı temize çekiyorum.
Hayatı bana verebildikleriyle yaşıyorum sanmayın… Bir gün olabilecekleri hayal ediyorum. Korkmuyorum aslında sevmekten, yaşamın bır ucunda onu yakalamak, onu yaşamak. Sıcacık yurekte onu bulmak…
Evet,evet en zor olanı bu.
Yüreğime diyorum ki, herşeyden öte ne var? Neler yaşadın, gördün, kimler kırdı seni, üzdü seni, kaç kere aldandın, aldatıldın, kaç kere kaderine terk edildin…
Kimler seni senden aldı götürdü…
Evet hayat bak yine düştük dipsiz kuyulara kimler gelip kurtarcak burdan beni söyle…
İçimdeki yaşam sevinci hayatı yaşanır kılmasa hayat sana yenilcem ama bunun için çok bekliyeceksin.. Ellerim ayaklarım olmasa bile sana tutunacak bır yol bulurum her zaman, biliyorum hayatı,yaşıyorum. Herşeyi tüm gücümle herşeye rağmen, hüzünler, belalar, göz yaşları korkutmaz beni…
İçimdeki yasam sevinci yaşatır beni bu dünyada..
Hala vakit varken tadını çıkarmak var…
VOLKAN GÜNGÖR
1