Zaman: 03 Eyl 2010 13:00

Tarihten Sayfalar

Sohbet veya Yazacağınız mesaj hiç bir konuya uymuyormu ¿ O halde burası sizin yeriniz.

Moderatörler: baharyeli, SüperMod

Re: Tarihten Sayfalar

Mesajgönderen lord23 » 08 Mar 2009 15:45

serdaris yazdı:Ardından Sofokles, kılıcını, hayali düşmanına doğru hamle yapar gibi sallayarak küfürle karışık şu narayı atacaktı : “ Kalk ey koca sarıklı, koca Osman! Kalk da torunlarının halini gör ! Kurduğun devleti yıktık. Seni öldürmeye geldim ! “

Sofokles, fotoğrafı Atina’ya gönderirken arkasına ise şu satırları yazacaktı : “ Ordularımız Bursa’ya hakimdir. Şu anda Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman ayaklarımın altındadır. “

Ne acı değil mi. Herkes birer Pollyanna şimdilerde. Rahmetli Ecevit dönemindeki krizi solladık ama hala gazeteler pembe tablo çiziyor. Onlara da özgür, bağımsız medya diyoruz bizler. Bizler nasıl şimdilerde Ali Kemal, Damat Ferit, Vahdetin gibileri okuyup, o halkın hainlere nasıl güvenebildiğini uzunca süre anlamaya çalıştıysak; yıllar sonra da torunlarımız bizleri anlamaya çalışacak. Misak-ı Milli sınırları hayalimiz iken inşallah Osmanoğulları'nın sınırlarına geri dönmeyiz.(Hayal değil bunlar, kaybetmek için devletin yıkılması gerekmez. Bakınız Irak. Yıkılmadı ayakta[!])
"Vatandaş Türkçe Konuş!"
Kullanıcı avatarı
lord23
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Teşekkür alındı: 29 kere forum 21 Mesajlar

Mesajgönderen ETO » 09 Mar 2009 12:17

çirkin kral öldü
wuRqunuM yaLanCı bi esmeRe wuRquNum biLmem oNun neiNe tutKunuM isyaNım beLki soNum beLki teK umuDum..!
Kullanıcı avatarı
ETO
Forum Gümüş Başı
Forum Gümüş Başı

Teşekkür alındı: 6 kere forum 4 Mesajlar

Mesajgönderen serdaris » 20 Tem 2009 11:32

Resim

Tempo Dergisi'den alınmıştır.
ATAM...
DÜNYA DÜŞSE PEŞİMİZE,
YER YARILSA YERİNDEN,
NE SENDEN VAZ GEÇERİZ,
NE SENİN ESERİNDEN...
Kullanıcı avatarı
serdaris
Yönetici
Yönetici

Resimler: 22
Teşekkür alındı: 91 kere forum 72 Mesajlar

Mesajgönderen !?! » 20 Tem 2009 20:11

Ne ilginç değil mi ? İnsanlar kime inanacak kime güvenecek ? Lord'a katılıyorum bu konuda .. Gelecek nesiller ( eğer gelebilirlerse tabi ) bizleri hain diye anacak .. Ülkede bunlar olurken nasıl olur da rahat rahat oturabilmişler , bizleri hiç mi düşünmemişler diyecek .. Ne acı ki bizler her şeyin bilincinde ve hala aynı yerdeyiz ..
"Ne kadarı benim hayatım?diye soruyor musunuz kendinize;"Ne kadarını başkaları yaşamış benim yerime. ya da ben başkalarının?..." "Aynadakinin ne kadarı ben'im,ne kadarı oynadıklarım?..."
Kullanıcı avatarı
!?!
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Teşekkür alındı: 10 kere forum 7 Mesajlar

Mesajgönderen serdaris » 12 Eyl 2009 10:08

29 SENE EVVEL BUGÜN

Resim

serdaris yazdı:1970-1980 arası yıllar gerçekten gündem hiç boş kalmıyordu.
O dönemin almanaklarına bakabilirseniz eğer, tüm ülkeyi huzursuz eden anarşi ve terör olaylarını görebilirsiniz.

Mesela 12 Eylül 1980 darbesinden 8 gün evvel, yani 7 Eylül günü İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre;
"son 15 gün içerisinde polis bölgesinde meydana gelen güvenlik ve asayişle ilgili olaylarda, çeşitli operasyonlarda, 19'u öldürme olayı sanığı, 139'u silahlı saldırma ve çatışma olayları sanığı olmak üzere çeşitli suçlardan toplam 3387 kişi yakalandı, bunlardan 51'i adlî makamlarca tutuklandı. " deniyordu.
Dikkat edlirse açıklama da polis bölgesi deniliyor. Jandarmanın sorumlu olduğu kırsal alanlarda ki olaylar bu rakamlara dahil değil.

Şimdi ise o zamanki olayların ükede bir darbe yapılabilmesi için bazı gizli örgütler tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı söyleniyor. Konu çok derin bir konu o yüzden başını şişirmiyeyim.

Senin eski haberlere meraklı olduğuna sevindim.
Bir çok insan yakın geçmişimizde yaşanan olayları "Hatırla sevgilim" isimli tv dizisinden öğrendi.

Ben 1979-1980"de lise ögrencisiydim, akşamları yolumuzu kesip "siz sağcımısınız yoksa solcumusunuz ?" diye soranlarla karşılaşırdık. Daha bıyıkları yeni terlemiş yaşlardaki gençler sorrlardı:

-Amca, amca hangi partidensin.
- Yigenim ekmek partisindenim. Ekmek partisi
Cocuk bir taraftan donunu çeker, bir taraftanda kafasını kaşıyarak sorar:
- Amca o parti yeni mi kuruldu?
- Len veled git işine, başıma bela mı olaksın.

Birde yol kesen grup halinde büyükler vardı.
-Aslanım dur bakiiim, sağcımısın solcumu?
Sizin onlara sorma sansınız yoktu. Sadece onların görüşünü tahmin edip cevap verme hakkınız vardı.
-"Abi joker hakkımı falan kullanmak istiyom" bile diyemiyorsunuz.
Tahmininiz onların görüsüyle uyuşursa iyiydiniz. Uyuşmazsa vay halinize.

Ben sadece iki örnek verdim. Bunlara ilave edilecek bir çok örnek var.
Bıyık boyu, kapşonlu yeşil palto, amerikan kotu gibi binlerce saçmalıklar var aslında...

Konu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin mahkemelerince girilmesi yasaklanmış olan bir video sitesinden balık baştan kokar misali bir video linki veriyorum. rahatlıkla izleyebilirsin. Çünkü Başbakanımızda izliyormuş. :)

http://www.youtube.com/watch?v=w7N5hCT29mA

Sen bunları okuduktan sonra "ya bu ülkenin polisi yokmuydu da asker geldi darbe yaptı" diyebilirsin.

Bu soruna Emniyet Genel Müdürlüğü dergilerinde eski bir sayıdan bir paragrafla cevap vereyim :

" Polis sosyal hayatta olduğu kadar, siyasal hayatın işlemesi ve demokratik hakların kullanılmasında da önemli rol oynar. Siyasal demokrasinin işleyişi ile polislik arasında çift yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Öncelikle, demokrasinin iyi işletilemediği yer ve zamanlarda polis de görevini tam olarak yerine getiremez. Örneğin; 1970’li yıllarda Türkiye’de siyasal ve sosyal bir kaos ortamı yaşanmış ve o ortamda üniversitelerde siyasal hareketlenmeler artmış, okullarda dersler yapılamaz hale gelmiş, banka soygunları çoğalmış ve ülkede can ve mal güvenliği sağlanamaz bir hale gelmişti. Ülkede huzur ve asayişi sağlamakla görevli emniyet mensupları bile Polis Derneği (POL-DER), Polis Birliği Derneği (POL-BİR), Polis Enstitüsü Mezunları Derneği (POLENS) ve Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Derneği (TEM-DER) gibi sonu “DER” veya “BİR” le biten dernekler halinde örgütlenmişler ve siyasi faaliyetlerin içine çekilmişlerdir"

Sonra ne oldu bir sabah kalkınca baktık ki "Türk Silahlı Kuvvetleri, İç Hizmet Kanunu'nun verdiği, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kollama ve koruma görevini, yüce Türk milleti adına, emir ve komuta zinciri içinde ve emirle yerine getirme kararını almış ve ülke yönetimine bütünüyle el koymuş" :)

Sabah Gazetesi yazarlarından Yavuz Donat dünkü yazısında :

11 Eylül, 12 Eylül
29 yıl önce "bugün" ortalık kan gölüydü...
11 Eylül 1980. "Ertesi gün" ise sütliman... 12 Eylül 1980.
Sıkıyönetim, aynı sıkıyönetim idi.
Güvenlik güçleri, aynı güvenlik güçleri.
Ne oldu da:
11 Eylül'de akan kan, "12 Eylül'de duruverdi."
Acaba neden; "Kan" 11 Eylül'de neden durdurulmadı?..
Durdurulmak istenmedi?
29 yıl geçti aradan. "Sorunun yanıtı" hâlâ yok.

demiş...

12 Eylül'de, Hükümet, meclis, partiler, dernekler hepsi kaldırıldı.
Yani sıkıyönetimi uygulayan askeri ve güvenlik güçlerini etkileyecek bir siyasi güç yoktu.
Bugünkü Ergenekon uygulamalarının alası asker ve diğer güvenlik güçleri tarafından yapıldı.
(1980'li yılları anlatan sosyal içerikli Türk filmlerini, dizilerini hatırlayınız)
Böyle olunca, 5 bin cana mal olan bir anarşi döneminin akan kanı birden duruverdi.
Hatta işin ilginci enflasyon bile bir sene içinde %105'den %20'lere düştü.

Şimdi bazı yerlerde 12 Eylül sonrası olan olayların listelerini (idamlar, işkenceler, sosyal hakların engellenmesi gibi) yayınlıyorlar. Ben İstanbul'un merkezinde Şişli ilçesinde doğdum büyüdüm. O zamanlar okuduğum okulun kapısında asker nöbet tutardı. Tüm bankaların önünde soyulmasınlar diye asker nöbet tutardı. Akşamları silah sesleri duyardık. Bazı geceler patlama sesini duyar "acaba hangi bankayı, derneği, lokali uçurdular" diye düşünürdük. Mahallemizin abilerini ellerinde boya kutuları görünce bizi götürmesinler diye köşe bucak kaçardık....
ATAM...
DÜNYA DÜŞSE PEŞİMİZE,
YER YARILSA YERİNDEN,
NE SENDEN VAZ GEÇERİZ,
NE SENİN ESERİNDEN...
Kullanıcı avatarı
serdaris
Yönetici
Yönetici

Resimler: 22
Teşekkür alındı: 91 kere forum 72 Mesajlar

Mesajgönderen lord23 » 20 Eyl 2009 22:34

Fırsatım olmamıştı bir türlü yazmaya. Bu zat-ı muhterem olmasaydı, şu anda Turgut Özal'ın, AKP başkanının esamesi okunmazdı. Bence teşekkür etmeliler.

O dönemde kaybettiğimiz tüm değerler için de başımız sağolsun.
"Vatandaş Türkçe Konuş!"
Kullanıcı avatarı
lord23
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Teşekkür alındı: 29 kere forum 21 Mesajlar

Mesajgönderen serdaris » 08 Ara 2009 22:41

:besiktasim:

Eski dosyalarımın arasında buldum :

Resim

Resim