Zaman: 03 Eyl 2010 12:56

İlginç Haberler

Haber niteliği taşıyan her türlü bilgiyi buraya yazarak tartışabilirsiniz.

Moderatörler: serdaris, SüperMod

Forum kuralları
Mesaj Panosu Kullanım Kuralları.

Sayın üyelerimiz,
Son zamanlarda ülkemizde ve dünyamızda gelişen olayların her habere bir başlık olacak şekilde paylaşımı nedeniyle takibi zorlaşmakta ve yorumsuz başlıklarla aşırı mesaj kirliliği olduğu tespit edilmiştir., paylaşmak istediğiniz Yeni ve çok önemli bir olayın içeren haber konuları dışındaki haberleri ilgili sabit başlığa devam ediniz.

İlginç Haberler

Mesajgönderen Sphisnks » 18 Haz 2007 22:38

Çirkin balığa estetik yapıldı

İngiltere'nin Edinburgh kentindeki İskoç Kraliyet Müzesi'ne gelen ziyaretçilerin yoğun şikayetleri üzerine bir japon balığına estetik müdahale yapılması kararı alındı.

Resim

Yerel Scotsman Gazetesi'nin verdiği habere göre, akvaryumda her şeyden habersiz yüzen balık hakkında, izleyenlerin göz zevklerini bozduğu gerekçesiyle müdüriyete sık sık şikayette bulunuldu. Bunun üzerine müze yönetimi balığa estetik operasyon yapma kararı aldı.

Müze adına konuşan bir bayan yetkili, "Balık iyi beslendiği için oldukça iri ve yüzünde şişlikler var. Gözleri bu torbacıkların arasında kaybolmuş durumda olduğu için, öncelikle operasyonla şişlikleri azaltmaya, gözlerini belirgin hale getirmeye çalışacağız. Kaç kişinin şikayet ettiği konusunda rakam vermek istemiyorum. Ama bize sık sorulan soru, 'Akvaryumdaki hasta balıktan haberiniz var mı?' şeklinde. Ameliyatın masrafını, uğur getirsin diye suyun içine atılan paralardan karşılayacağız" dedi.
Gözyaşlarıyla birlikte aktı boyaları,
'ağlayan palyaço'nun.
Kullanıcı avatarı
Sphisnks
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Resimler: 4
YaÅŸ: 23
Teşekkür alındı: 43 kere forum 15 Mesajlar

Mesajgönderen Evin » 19 Haz 2007 3:41

yazık hayvana ya rahat bıraksınlar [:(!] :(
Kullanıcı avatarı
Evin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

YaÅŸ: 28
Teşekkür alındı: 3 kere forum 3 Mesajlar

Mesajgönderen Agnet-C » 19 Haz 2007 4:20

him sevdim bunu, bizde forumca para toplayip bizi yonetenlerin beynine esnetik yaptiralim....... baliga yaptiklarina gore balik kadar beyni olanlarada bunu yapabilir sanirim ??
Allah Turk kanini, asaletini, onurunu, gucunu ve safligini korusun....

Turanci...
Kullanıcı avatarı
Agnet-C
Yasaklı

YaÅŸ: 27
Teşekkür alındı: 0 kere forum 0 Mesaj

Burada kız evi oğlan istiyor

Mesajgönderen Evin » 19 Haz 2007 4:26

Resim

Aksoy ailesine iç güveyi olarak giden Engin Polat'ın düğününde, damat ve gelinin rolleri değişti.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Süheyla Aksoy ile Engin Polat, bazı bölgelerde sürdürülen eski bir geleneğe göre evlendi.

Aksoy ailesine iç güveyi olarak giden Engin Polat'ın düğününde, damat ve gelinin rolleri değişti. Damat ailesinden istendi, ilk istemede usulen olumlu cevap alınamadı ikinci istemede aile ikna oldu. Damadın çeyizi görüldü, düğün günü gelin, damadı evinden aldı ve çiftin düğünü gerçekleşti. Damat gelinin evine yerleşti.

Kız evlat sahibi kimi aileler, çocuklarını evlendirirken iç güveyi alıyor. Geleneğe göre, erkek çocuklar evlendirilirken yerine getirilen tüm adetler, görenekler kızlar (gelin) için de uygulanıyor. Damat adayı belirlendikten sonra, kızın rızası alınıyor. Kızın rızası alındıktan sonra, hep birlikte gidilip damat adayı ailesinden isteniyor. Bütün masraflar kız tarafından karşılanıyor. Düğün günü gelin, ailesi ve davetliler damadı gidip evinden alıyorlar.

Kaynarca'da 5 kızı olan Ümriye ve Halim Aksoy çifti, kızları Süheyla'yı bu geleneğe göre evlendirdi. Damat adayı olarak seçilen Büyük Kaynarca köyünden Engin Polat'ı ailesinden istedi. Damadın ailesi ilk istemede oğulları Engin'i vermeyince ikinci kez istemeye gidildi. Bu sefer aile oğullarını kız tarafına verdi ve söz kesildi. Düğün öncesi kız tarafı evin eşyasını alıp hazırlıkları tamamladı. Düğünden önce damadın çeyizi alındı ve eve yerleştirildi. Düğün günü davul ve zurna ile gelin evinde eğlence yapıldı, daha sonra damat almaya gitmek için hazırlıklar yapıldı.

DAMAT ALMA TÖRENİ

Konvoyla damadı almaya giden gelin bir süre arabadan inmedi. Damadın gelin eve gelmeden gelmeyeceÄŸini söylemesi üzerine, gelin damadın evine geldi. Damadın bulunduÄŸu odanın kapısında bekleyen damadın kız kardeÅŸi para almadan kapıyı açmayacağını söyledi. Gelin “o zaman damadı almadan gideriz” dedi. Kız kardeÅŸi “siz bilirsiniz” dedi. Daha sonra gelen kayınpeder Aksoy, damadın kız kardeÅŸine bir miktar para (sandık parası) verdi. Kapının açılmasıyla, gelin damadın yanına girdi.

Damat Polat, evden ayrılırken annesiyle ve kardeşleriyle vedalaştı, duygulu anlar yaşadı. Daha sonra gelinin kolunda evden ayrıldı.

Baba Halim Aksoy, damat alma törenini izleyen AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının evlerinin sessiz kalmaması, öldükten sonra ocaklarının kapanmaması olduğunu belirtti.

Damadı istemek için aileye haber verdiklerini kaydeden Aksoy, şunları söyledi:

“OÄŸullarını beÄŸendiÄŸimizi ve kızımızla evlendirmek istediÄŸimizi söyledik. Bizi iyi karşıladılar. Bütün masrafları biz karşıladık. Damadımı ilk gittiÄŸimizde vermediler, ikinci gittiÄŸimizde verdiler. İlçemizde erkek çocukları olmayan aileler bu ÅŸekilde kızlarını evlendiriyorlar. Erkek çocuÄŸumuzu evlendiriyormuÅŸ gibi bütün her ÅŸeyi biz yapıyoruz. Önemli olan gençlerin mutluluÄŸu. Amacımız evimiz kızlarımız evlendikten sonra sessiz kalmasın. Biz öldükten sonra ocağımız kapanmasın, kızım ve damadım ocağımızı tüttürsün. Engin de artık benim bir evladım.”

Gelin Süheyla ise görüştüklerinde damat adayıyla birbirlerine uygun olduklarını düşündüklerini ifade ederek, “Ailem bana Engin'i uygun gördü. Görüştük biz de birbirimize uygun olduÄŸumuzu düşündük ve evlenmeye karar verdik” dedi.

Kod: Tümünü seç
www.haber3.com
Kullanıcı avatarı
Evin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Mesajgönderen Sphisnks » 19 Haz 2007 8:51

Engin Bey in yerine olsam,nasıl evlendiğimi kimseye söylemem [:I]
Gözyaşlarıyla birlikte aktı boyaları,
'ağlayan palyaço'nun.
Kullanıcı avatarı
Sphisnks
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Resimler: 4
YaÅŸ: 23
Teşekkür alındı: 43 kere forum 15 Mesajlar

Mesajgönderen Evin » 19 Haz 2007 12:30

aslında iyi bişey kızlarda erkekleri istemeye gitsin ne varki bunda, direk annemi babamı yollar istetirdim sevgilimi :lol:
Kullanıcı avatarı
Evin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Mesajgönderen ayece » 19 Haz 2007 12:45

:shock: ilk defa duydum ve çok şaşırdım ilginç bir olay doğrusu

:???: acaba bendemi bu uygulamayı yapsam :lol: :lol:

bencede lethal anlatmasa iyi olur karizma yerlerde :aughing:
"Aşk, öyle engin bir denizdir ki, ne başlangıcı ne de sonu vardır."
[color]

[color=#0000BF]************** HZ. MEVLANA ***************
Kullanıcı avatarı
ayece
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

YaÅŸ: 27
Teşekkür alındı: 0 kere forum 0 Mesaj

Mesajgönderen hawk » 19 Haz 2007 12:56

ben asla o ÅŸekilde evlenmezdim, netekim de o ÅŸekilde evlenmedim...
Elzemi lüzumludan, lüzumluyu lüzumsuzdan ayırmak elzemdir.
Kullanıcı avatarı
hawk
Editör
Editör

YaÅŸ:
Teşekkür alındı: 24 kere forum 18 Mesajlar

Mesajgönderen Sovereign_Khan » 19 Haz 2007 16:08

süpermiş :D

-müstakbel damat kahve çok güzel olmuş...( Ben böyle dizleri kırmış oturuyorum...)
-Afyet olsun efendim...
Gelinin babası
-Kızımızın içkisi kumarı işi yok sizinkinin eline bakıcak ...Enteresan...
Herkes bir gün ölür fakat çok az insan gerçek anlamda yaşar.
William WALLACE

Sovereign Khan
Kullanıcı avatarı
Sovereign_Khan
Editör
Editör

YaÅŸ: 26
Teşekkür alındı: 5 kere forum 4 Mesajlar

Mesajgönderen hawk » 19 Haz 2007 16:28

fesuphanallah, başımıza taş yağacak..... :lol:
Elzemi lüzumludan, lüzumluyu lüzumsuzdan ayırmak elzemdir.
Kullanıcı avatarı
hawk
Editör
Editör

YaÅŸ:
Teşekkür alındı: 24 kere forum 18 Mesajlar

Sonraki

Benzer Başlıklar

İlginç bir resim...
Forum: Resimler Bölümü
Yazar: elma
Cevaplar: 6