Zaman: 11 Mar 2010 17:44

Polisiye vakalar ve cemiyet haberleri

Haber niteliği taşıyan her türlü bilgiyi buraya yazarak tartışabilirsiniz.

Moderatörler: serdaris, SüperMod

Forum kuralları
Mesaj Panosu Kullanım Kuralları.

Sayın üyelerimiz,
Son zamanlarda ülkemizde ve dünyamızda gelişen olayların her habere bir başlık olacak şekilde paylaşımı nedeniyle takibi zorlaşmakta ve yorumsuz başlıklarla aşırı mesaj kirliliği olduğu tespit edilmiştir., paylaşmak istediğiniz Yeni ve çok önemli bir olayın içeren haber konuları dışındaki haberleri ilgili sabit başlığa devam ediniz.

Hücre arkadaşını öldürtüp yedi

Mesajgönderen Telvin » 06 Oca 2007 15:56

Fransa'nın Rouen kentindeki bir cezaevinde, bir mahkumun, hücresini paylaştığı mahkum arkadaşını öldürtükten sonra cesedin bir bölümünü yediği ortaya çıktı.

Öldürdüğü arkadaşının, akciğerini ve göğüs kaslarının bir bölümünü yediği anlaşılan yamyam mahkum, ilk sorgusunda, daha ileri giderek, hücre arkadaşının kalbini de yemek niyetinde olduğunu söyledi.

Nicolas Cocaigne isimli 35 yaşındaki mahkumun, hırsızlık ve tecavüze teşebbüs suçundan hapse girdiği ve psikolojik sorunları yüzünden cezasının beş yıla düşürüldüğü bildirildi.

Mahkum arkadaşı tarafından öldürülen Thierry Baudry'nin de tecavüzden mahkum olduğu belirtildi.

Fransız basınının “cezaevinde yamyamlık” baÅŸlığıyla birinci sayfadan verdiÄŸi haber, kamuoyunda geniÅŸ yankı uyandırdı. Haberlerde, cezaevi koÅŸulları gündeme getirilirken, mahkumların yüzde 20'sinin ciddi psikolojik sorunları olduÄŸu kaydedildi.
Biraz kül, biraz duman.. O, benim işte,
Kerem misâli yanan.. O, benim işte.
İnanma gözlerine; ben, ben değilim,
Beni sevdiÄŸin zaman.. O, benim iÅŸte!
Kullanıcı avatarı
Telvin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

YaÅŸ: 28
Teşekkür alındı: 0 kere forum 0 Mesaj

Koca dayağı öldürdü

Mesajgönderen Telvin » 06 Oca 2007 16:01

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kocası tarafından dövüldüğü iddia edilen kadın, tedavi gördüğü hastanede öldü.

3 çocuk annesi Gülderen C. (29), 30 Aralık Cumartesi günü aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Beyin kanaması teşhisi konulan Gülderen C, daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesine gönderildi. Gülderen C, burada beyin cerrahi uzmanı olmadığı için yakınları tarafından Antakya Devlet Hastanesine götürüldü.
Hastanede yoğun bakıma alınan Gülderen C, dün hayatını kaybetti.

Gülderen C'nin yakınları, İbrahim C. (34) hakkında, karısını dövdüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan İbrahim C, daha sonra nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Gülderen C'nin cesedinin Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Kadirli'de toprağa verildiği bildirildi.
Kullanıcı avatarı
Telvin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Çocuklara taciz eğitimli kişilerden

Mesajgönderen Telvin » 06 Oca 2007 16:03

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) verilerine göre, son iki yılda çocuklara yönelik cinsel istismar ve kötü muamele nedeniyle aileler hakkında toplam 160 dava takip edildi.

Bunlardan 123'ünü cinsel istismar oluşturdu, 37 aile hakkında da çocuklarına kötü muamele ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Verilere göre çocuk taciziyle itham edilenler genellikle eğitimli, düzgün görünüşlü, çocuklarla sıcak ilişkiler kurabilen kişiler. Olguların yüzde 90-95'inde tacizci erkek.Kadınların cinsel tacizci olması nadir rastlanan bir durum.

Çocuklara yönelik cinsel istismar nedeniyle son iki yılda toplam 123, ailelerin kötü muamelesi nedeniyle de 37 dava açıldığı bildirildi.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan (SHÇEK) alınan bilgiye göre, 2005 ve 2006 yıllarında çocuklara yönelik cinsel istismar ve kötü muamele nedeniyle aileler hakkında toplam 160 dava takip edildi. Bunlardan 123'ünü cinsel istismar oluşturdu, 37 aile hakkında da çocuklarına kötü muamele ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar nedeniyle açılan davalarda Ankara, ön plana çıktı. Ankara'da bu nedenle 54, İzmir'de 13, Eskişehir'de 6 dava görüldü.

Çocuklarına şiddet uygulayan veya kötü muamele yapan ailelere yönelik en çok dava da İzmir'de açıldı. İzmir'de bu nedenle 15, İstanbul'da 11, Ankara'da 4, Bolu'da da 2 dava görüldü.

ŞİDDET EĞİTİMSİZ, TACİZ EĞİTİMLİ KİŞİLERDEN

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Çocuk Koruma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, merkeze bugüne kadar 18'i şiddete, 63'ü cinsel tacize uğramış çocuğun başvurduğunu söyledi.

Şahin, sosyo-ekonomik yoksunlukları olan, eğitimsiz, genellikle çok genç yaşta anne baba olmuş, çok sayıda çocuğu bulunan, alkol ya da diğer bağımlılık yapıcı madde kullanma eğilimi olan kişilerin aile içinde şiddet uyguladıklarını söyledi. Çocuklarına şiddet uygulayanların, çok yüksek bir oranda çocukluklarında şiddet gördüklerini veya sevgisiz bir ortamda büyüdüklerini belirten Şahin, bu kişilerin bazılarının da psikolojik ya da psikiyatrik bozuklukları olabildiğini kaydetti.

Çocuklara cinsel tacizde bulunan bireylerin de çocukluklarında tacize uÄŸramış olma olasılığının yüksek olduÄŸuna dikkati çeken Åžahin, “Ancak sosyokültürel özellikler açısından fiziksel ÅŸiddet uygulayanlardan farklı olarak, bunlar her düzeyde kiÅŸiler olabilir. Genellikle eÄŸitimli, düzgün görünüşlü, çocuklarla sıcak iliÅŸkiler kurabilen kiÅŸilerdir. Olguların yüzde 90-95'inde tacizci erkektir. Kadınların cinsel tacizci olması nadirdir” diye konuÅŸtu.
Kullanıcı avatarı
Telvin
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Mesajgönderen baharyeli » 06 Oca 2007 19:01

çiğ yemiştir o şimdi..olmaz ki canım [:(!] cık cık cık [8)]
15 Oca 1962 - 04 May 2007

Ölümsüz Editör! Seni hep yaşatacağız...

BİB®
Türk insanı para gibidir;
ışığa tut, içinde
Atatürk yoksa sahtedir.
Kullanıcı avatarı
baharyeli
Editör
Editör

YaÅŸ:
Teşekkür alındı: 31 kere forum 21 Mesajlar

Mesajgönderen pesimistiz » 06 Oca 2007 21:08

Bu tip olayları artık görmekden de duymaktan da bilmekten de yorulduk...
Yaşayanlara Allah sabır versin...
En son pesimistiz tarafından 07 Oca 2007 16:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
...MeDeNiyEt DediĞin AçMaksA BedeNİ o ZamaN HaYVanLar SeNDen DaHa MeDEni !!!!...
Kullanıcı avatarı
pesimistiz
Forum Altın Başı
Forum Altın Başı

YaÅŸ: 23

''Hayır'' esprisi düğün erteletti :)

Mesajgönderen Sphisnks » 06 Oca 2007 21:16

Aslında mizah/geyik de daha uygun ama ne yapalım ::):

Viyana (AA) - Avusturya'da gelin adayının dalga geçmek için nikah memurunun ''evlenmek istiyor musunuz?'' sorusunu ''hayır'' diye yanıtlaması, düğünün 10 hafta ertelenmesine neden oldu.

Oberösterreichische Nachrichten gazetesi, çok sayıda davetlinin katıldığı Steyr bölgesindeki nikah töreni sırasında genç kızın ''şaka'' yaptığını söylemesine rağmen, nikah memurunun töreni iptal ettiğini yazdı.

Avusturya yasalarına göre, evlenmek isteyen çiftlerden birinin olumsuz yanıt vermesi halinde, çiftin evlenebilmesi için en az 10 haftanın geçmesi gerekiyor.
Gözyaşlarıyla birlikte aktı boyaları,
'ağlayan palyaço'nun.
Kullanıcı avatarı
Sphisnks
Bilgisiz Bilgin
Bilgisiz Bilgin

Resimler: 4
Teşekkür alındı: 42 kere forum 15 Mesajlar

Mesajgönderen pesimistiz » 06 Oca 2007 21:19

:lol: Geberirde şaka yapmaz artık o kız..ölümüne küskün :lol:
...MeDeNiyEt DediĞin AçMaksA BedeNİ o ZamaN HaYVanLar SeNDen DaHa MeDEni !!!!...
Kullanıcı avatarı
pesimistiz
Forum Altın Başı
Forum Altın Başı

Mesajgönderen Ranacan » 06 Oca 2007 22:35

[^] öLüme terk etmek Lazim..
..Üryânizede Genç..

Benim Hayatım ÇırıLçıpLaktır..
Kullanıcı avatarı
Ranacan